Puterea subconștientului
Blog

Puterea subconștientului

Miracole se petrec peste tot în lume, în toate mediile sociale, realizate deopotrivă de bărbaţi, cât şi de femei. În măsura în care omul își folosește puterea colosală a subconștientului miracolele vor apărea în viața sa.

Care este modul cel mai adecvat în care omul trebuie să gîndească, precum şi imaginile benefice ce trebuie cultivate cu perseverenţă în minte, pentru a creea şi transforma cu adevărat propriul destin. Toate acestea pot deveni perfect posibile în virtutea faptului că ceea ce un om gândeşte, aceea el devine.

Voi începe să vă pun câteva întrebări

De ce un om este trist, în timp ce alt om este fericit? De ce acel om este vesel şi prosper, iar celălalt este sărac şi nefericit? De ce un om este temător şi anxios, în timp ce altul este plin de încredere? De ce acesta din urmă are o casă luxoasă şi minunată, iar celălalt duce o existenţă mizeră într-o cocioabă? De ce unul cunoaşte o mare reuşită, iar altul un eşec complet? De ce un orator are un succces imens, în timp ce un altul rămîne mediocru şi nepopular? De ce un om este un geniu în meseria sa, în timp ce un altul se luptă şi se zbate toată viaţa, fără a realiza nimic bun? De ce unul se războieşte cu o maladie pretinsă a fi incurabilă şi de ce altul nu o are niciodată?
Cum se face că atîţia oameni cucernici şi buni suferă adevărate torturi ale corpului şi ale spiritului, de parcă ar fi condamnaţi? Şi de ce atâtea fiinţe imorale şi care parcă nu au nimic sfânt prosperă şi le reuşesc toate acţiunile, bucurându-se pe deasupra şi de o sănătate excelentă?
De ce o femeie este fericită în căsnicie, în timp ce sora ei este foarte frustrată şi nefericită?
Se poate găsi răspuns la toate aceste întrebări prin procesele ce au loc în mentalul conştient şi în cel subconştient? Cu siguranţă că da!

Scopul acestui articol este tocmai acela de a răspunde la întrebările de mai sus, precum şi la alte întrebări conexe cu acest subiect. M-am străduit să explic marile adevăruri fundamentale ale mentalului cât mai clar cu putinţă. Cred că este perfect posibilă explicarea legilor fundamentale ale vieţii în limbajul de fiecare zi.
Este bine să citiți cu atenţie şi să puneţi în aplicare tehnicile expuse căci, dacă o veţi face, sunt absolut convins că veţi obţine o putere care va opera miracole ce vă vor elibera de confuzie, suferinţă, melancolie şi eşecuri. Vă veţi descoperi astfel adevăratul loc în societate, veţi rezolva toate dificultăţile, vă veţi elibera de orice constrângere psihică sau emoţională, căci ele vă vor conduce la cunoaşterea adevăratei căi a libertăţii, a fericirii şi păcii spirituale.
Marea putere creatoare a subconştientului poate să vindece orice boală şi să vă facă să fiţi din nou plini de viaţă şi forţă. Învăţînd să vă folosiţi corect şi în mod benefic puterile lăuntrice, veţi deschide poarta acelei închisori care este teama şi veţi accede la o nouă existenţă, ce a fost descrisă de Sfantul Pavel drept “glorioasa libertate a fiilor lui Dumnezeu”.

Puterea subconștientului este uriașă. El vă inspiră, vă dirijează acțiunile, vă ajută să rememorați diferite fapte, nume sau locuri. De asemenea, controlează bătăile inimii, circulația sângelui, reglează digestia, asimilarea substanțelor nutritive și eliminarea rezidurilor. Atunci când mîncați o bucată de pâine, subconștientul este cel care are grijă ca ea sa fie transformată în țesuturi, mușchi, oase și sânge. Aceste procese nu pot fi controlate de omul obișnuit. Iată, însă, că subconștientul este capabil să controleze toate procesele vitale, funcțiile corpului și poate da răspuns corect la orice întrebare.

Subconștientul nu doarme niciodată și nici nu se odihnește, fiind mereu activ. Puteți să vă convingeți de puterea sa miraculoasă, arătându-i în mod clar înainte de a adormi, că doriți un anumit lucru. Veți fi de-a dreptul uimiți, constantând că s-au declanșat anumite fenomene care au dus în final la îndeplinirea dorințelor voastre. El este, deci, o adevărată sursa de putere și de înțelepciune care vă pune în legătură cu forța omnipotentă, cea care stăpânește întreaga lume, face să strălucească soarele și să dirijeze planetele pe orbitele lor.

Subconștientul este sursa idealurilor voastre, a aspirațiilor către înalt și a impulsurilor altruiste. Tocmai datorită acestei mari puteri a subconștientului, Shakespeare a reușit să perceapă adevărurile profunde, ascunse majorității oamenilor din acea vreme. Fără îndoială, tot subconștientul este cel care i-a permis sculptorului grec Phidias să materializeze în marmură și în bronz frumusețea, simetria și armonia ființei umane sau zeiești. La fel au fost pictate madonele de către Raphael și au fost compuse simfoniile de către Beethoven.

Dr. James Esdaille, chirurg scoțian care activa în Bengal, încă dinainte de a fi descoperit eterul și alte metode de anestezie a realizat cca. 400 de operații importante, precum amputări de membre, extirpări de tumori, cancer, precum și operații la ochi, urechi și gât. Toate aceste intervenții chirurgicale au fost realizate doar sub anestezie mentală. În mod surprinzător, mortalitatea post-operatorie era de 2% sau 3% printre pacienții săi. Bolnavii nu simțeau nici o durere și nimeni nu a murit în timpul operației.

Dr. Esdaille sugera subconștientului pacientului aflat în stare de hipnoză, că nu se va produce nici o infecție sau septicemie. Trebuie să menționăm că acestea s-au petrecut cu mult timp înainte ca Louis Pasteur sau Joseph Lister să fi descoperit originea bacteriană a bolilor și faptul că infecțiile se produc datorită microbilor, atunci când instrumentele nu sunt sterilizate. S-a remarcat faptul că, mortalitatea foarte redusă și absența oricărei infecții se datorau fără îndoială, sugestiilor puternice pe care dr. Esdaille le făcea pacienților săi.

Este minunat să descoperi că un chirurg s-a folosit de puterea uriașă a subconștientului încă de acum 120 de ani. Nu-i așa că gândul la puterea ascunsă din subconștient vă umple de respect și admirație? Puteți avea acum încredere în puterile sale extrasenzoriale, în clarviziunea și claraudiția sa, în capacitatea sa de a transcede timpul și spațiul și de a vă elibera de orice durere sau suferință. Toate aceste fenomene miraculoase dovedesc că există în dumneavoastră o putere uimitoare prin efectele pe care le poate produce.

Subconștientul reprezintă o carte deschisă, în care vă puteți citi perfect întreaga viață.

Oricare ar fi gândurile voastre, opiniile, teoriile asupra lumii, dogmele sau prejudecățile pe care le-ați acceptat în decursul timpului, voi faceți în așa fel încât ele să pătrundă în subconștient. Ca urmare, veți trăi diferite experiențe care sunt manifestări clare și obiective ale acestor sugestii. Ceea ce imprimați în interior (în profunzimea subconștientului) veți trăi în însăși lumea fenomenală care vă înconjoară. Viața omului prezintă două laturi distinctive: latura obiectivă și latura subiectivă, fața văzută și fața nevăzută a vieții, gândul și manifestarea.

Creierul reprezintă organul raționamentelor, a mentalului conștient și are rolul de a primi gândurile. Când acceptați în mod complet un gând, acesta este trimis către planul solar, unde capătă formă și se manifestă în lumea obiectivă.

După cum am mai spus, subconștientul nu se angajează în polemici, ci face exact ceea ce i se ordonă. El acceptă “verdictul” nostru (concluziile la care ajungeți) și îl considera definitiv. Iată de ce subconștientul este comparat cu însăși cartea vieții, în care se tipăresc fără încetare gândurile voastre de fiecare clipă. În legătură cu aceasta, eseistul american Ralph Waldo Emerson spunea: “Omul devine tot ceea ce gândește pe parcursul zilei.”

Ceea ce este imprimat în subconștient ajunge să se exprime, într-un fel sau altul, în lumea exterioară.

William James, tatăl psihologiei americane, spunea că puterea subconștientului este capabilă să transforme întreaga lume. Subconștientul se află permanent în legătură cu inteligența nesfârșită, cu înțelepciunea fără limite din macrocosmos. Orice va ajunge să se imprime cu putere în subconștient se va manifesta orbește și fără discernământ în lumea exterioară. De aceea, este foarte important să-i oferiți doar gânduri benefice și constructive.

Motivul pentru care, în lume, există acum atâta discordie și sărăcie, este acela că oamenii nu înțeleg deloc legătura dintre conștient și subconștient. Atât timp cât cele două fațete ale ființei sunt în deplină armonie, într-un deplin acord, conviețuiesc în pace și se sincronizează perfect, veți avea parte mereu de sănătate, fericire, calm și veselie. Nici ura și nici boala nu se vor manifesta în astfel de condiții.

Când a fost deschis mormântul lui Hermes, toți erau plini de curiozitate și de nerăbdare pentru că-și închipuiau că în el se ascundea marele mister al lumii. Dar secretul era simplu: “Ceea ce este sus este și jos; ceea ce se află în exterior, se află și în interior.”

Putem spune, deci, că tot ceea ce imprimați în subconștient se va proiecta pe imensul ecran al spațiului. Același adevăr a fost afirmat de către Moise, Isaia, Iisus, Buddha, Zaratustra, Lao-Tzu și de toți marii Iluminați din toate epocile. Tot ceea ce credeți că este adevărat, mai devreme sau mai târziu, va deveni posibil. De aceea, este necesar ca emoțiile să fie în echilibru perfect cu acțiunile pe care le săvârșiți. “Precum în cer (mentalul propriu), așa și pe pământ (în corpul și anturajul vostru).” Aceasta este marea și secreta lege a vieții.

Pretutindeni unde veți căuta, veți întâlni manifestarea legii acțiunii și a reacțiunii, care este o lege universală. Trebuie să vegheați ca toate aspectele ființei voastre să se afle într-un echilibru perfect; doar atunci viața voastră va deveni armonioasă. Va aflați aici, pe pământ, pentru a permite marelui suflu al vieții să vă pătrundă în mod armonios și ritmic. Ceea ce dăruiți trebuie să fie mereu în echilibru cu ceea ce primiți la rândul vostru. În acest fel, vor dispărea toate frustrările care provin din dorințe nesatisfăcute.

Dacă veți nutri gânduri distructive, malefice sau greșit orientate, acestea vor da naștere unor emoții dezechilibrate, care vor căuta să se exteriorizeze într-un fel sau altul. Aceste emoții negative vor determina apariția ulcerelor, a tulburărilor cardiace, a hipertensiunii și a stărilor depresive. De pildă, ce idee, ce sentiment vă domină în acest moment? Fiecare parte a ființei voastre va fi influențată de această idee. Starea actuală de vitalitate, de sănătate, situația financiară, prietenii actuali, poziția socială, toate acestea constituie o reflectare perfectă a ideii pe care o întrețineți despre propria ființă. Acestea sunt urmările sugestiilor imprimate în permanență în subconștient.

Întreținând gânduri negative, ne facem rău nouă înșine. De câte ori v-ați provocat singuri rău, enervându-vă, fiind plini de teamă, de gelozie sau de dorința răzbunării? Aceste gânduri și emoții reprezintă tot atâtea otrăvuri care penetrează în subconștient. În mod sigur nu v-ați născut cu aceste atitudini negative. Așadar, hrăniți mereu subconștientul cu gânduri minunate și astfel veți elimina aceste tipare malefice care s-au fixat acolo. Doar printr-o practică perseverentă veți reuși să uitați și să eliminați influențele trecutului.

Subconștientul poate vindeca boli

Vindecarea unei boli proprii se va constitui mereu în cea mai convingătoare dovadă a puterii subconștientului. Prin forța rugăciunii, o persoană a reușit să determine resorbția unei tumori maligne situată pe piele. Orice tratament medical devenise în acel moment neputincios și tumoarea se dezvolta nestingherită.

Un pastor, care avea cunoștințe profunde în domeniul psihologiei,  a explicat sensul ascuns al celui de-al 138-lea Psalm, în care se spunea: “Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi și în cartea Ta, toate se vor scrie.” El a arătat că, prin termenul “carte” s-a făcut referire la subconștient, care a format întregul corp, pornind doar de la o celulă indivizibilă. Aceeași putere imensă, care a creat  trupul, va putea să-l vindece, astfel încât să se apropie din nou de prototipul perfect aflat în subconștient.

Arătându-și propriul ceas, pastorul a spus: “Acest ceas a fost făcut de un ceasornicar care, înainte de a-l fi creat, a conceput în minte, mai întâi, forma sa; dacă ceasul se defectează, el va ști cu siguranță cum să-l repare.” Tot astfel, subconștientul care a creat acest trup este precum un ceasornicar și știe foarte bine cum să-l vindece, să-l îngrijească și să dirijeze toate funcțiile sale vitale. Dar, pentru aceasta, va trebui să-i sugerăm ideea unei sănătați perfecte. Această idee va fi cauza, iar vindecarea bolii va constitui efectul dorit.

Iată un mod simplu de rugăciune: “Corpul și toate organele mele au fost create de către inteligența infinită a subconștientului. Ea singură știe cum să mă vindece; înțelepciunea atotputernică ce sălșluiește în subconștient îmi modelează toate organele, țesuturile, mușchii și oasele. Această forță curativă fără limite, care se află chiar în mine, transformă în acest moment fiecare atom al ființei mele pentru a mă face sănătos și perfect. Mulțumesc pentru această vindecare care, știu bine, se petrece chiar acum. Realizările acestei inteligențe creatoare sunt minunate.”

Realizați această rugăciune cu voce tare (sau în gând) timp de cinci minute, de 2-3 ori pe zi, timp de 3 luni consecutiv.  

O altă metodă de programare a subconștientului este următoarea:

1. Așează-te în pat pe spate cu mâinile pe lângă corp, apoi închide ochii și ridică-i ca și cum ai vrea să-ți privești fruntea cu ochii închiși.

2. Respiră profund și trage aerul „în burtă”.

3. Relaxează-ți trupul repetând mental  „Cu fiecare expirație sunt din ce în ce mai relaxat”

4. Concentrează-te pe fiecare parte a corpului separat: „fruntea îmi este din ce în ce mai relaxată, sprâncelene, obrajii, buzele, gâtul, pieptul, brațele, palmele îmi sunt din ce în ce mai relaxate… până ajungi la degetul mic de la picioare.

5. Apoi numără descrescător de la 100 la 1 și VIZUALIZEAZĂ fiecare număr cum se îndepărtează încet.

Dă fiecărui număr o formă și o culoare, și imaginează-ți-l cum se îndepărtează încet. Lasă cam 2 secunde între numere.

Atenție: De-a lungul numărătoarei ți se va întâmpla să uiți să vizualizezi numerele sau să-ți sară gândul și la alte lucruri. Fii atent de fiecare dată când pățești așa ceva (se va întâmpla de câteva ori) și direcționează-ți atenția înapoi pe vizualizarea numărătoarei.

6. Când ajungi la numărul 1 repetă mental “sunt o persoană sănătoasă, tânără și echilibrată”.

7. În timp ce repeți imaginează-ți un ecran mental ca la cinematograf, pe care apare întreg corpul tău. Vizualizează pe ecranul mental toate procesele prin care corpul tău se vindecă, întinerește și se echilibrează și încearcă să SIMȚI fiecare modificare pozitivă din corpul tău. SIMTE și bucuria/împlinirea/entuziasmul unui om complet sănătos.

Nu e nevoie să știi anatomie, poți doar să-ți imaginezi o rază de lumină care trece prin corpul tău și îl vindecă, întinerește și echilibrează…sau orice altă imagine care sugerează vindecarea.

8. Apoi numără mental de la 1 la 5. Când iîncepi spune:” Când ajung cu numărătoarea la 5 mă simt complet treaz și cu programele de vindecare activate.” Când ești la cifra 3 în numărătoare – mai repetă odată fraza de mai sus.

9. Când ajungi la 5 vizualizează imaginea cu tine sănătos , apoi mișcă-ți ușor degetele de la mâini și de la picioare și deschide ochii.

Bravo!

Tocmai ți-ai programat creierul  să se ocupe de însănătoșirea corpului.

Pentru a amplifica puterea de vindecare a creierului tău îți recomand să îți acorzi în fiecare zi câte 15 minute în care să faci MEDITAȚIE pentru sănătate.

close

Descopera cursurile noastre

Alpha GenomiX
Image is not available

ALPHA GENOMIX este o metodă evoluționară prin care se realizează evoluția și decodificarea genomului uman pentru acordarea cu Energia Dimensiunii a 5-a, prin tehnici și metode ce utilizează conceptele lentilelor cuantice a științelor spirituale ale ADN-ului.

Chakre-mutidimensionale
Image is not available

O Energie Noua vine sa evolueze treptat viata noastra, inclusiv stiinta, sanatatea, creativitatea, constiinta individuala si de grup, spiritualitatea, afacerile si tot ceea ce tine de constiinta umana si de obiceiuri.

Ciclulul Destinului
Image is not available

O nouă decadă a început. Schimbările și curățările sunt necesare în anul ce tocmai a început.
Ce schimbări să faci în 2020?

CODURILE LUMINII
Image is not available

Reprezinta limbajul Universului emis din Centrul Inimii Solare sub forma de Iubire Cristalina Pura. Sunt Pulsatii emise de catre Inima Solara (sursa existentei), ce strabat Universul, calatorind multidimensional, incorporandu-si matricea geometrica si frecventele in toate sistemele galactice strabatute.

Cristaloterapie
Image is not available

Cristaloterapia este o arta de vindecare, o arta straveche ale carei origini ne poarta pana in civilizatia Atlantidei si Lemuriei. Cristalele si pietrele sunt mentionate, de numeroase ori, si in Biblie. Ele sunt daruri din partea pretioasei noastre planete, daruri menite sa ne ajute sa ne reconectam cu energiile Universului si sa vindecam ranile trecutului, prezentului si viitorului.

Protectie Energetica
Image is not available

PROTECȚIA ENERGETICĂ are un rol esențial în atingerea și menținerea stării energetice de echilibru și armonie la nivel: fizic, emoțional, mental și spiritual.

NOUL CORP DE LUMINĂ
Image is not available

Află cum îți poți activa CORPUL DE LUMINĂ în procesul ascensiunii spirituale
Dacă vrei să te eliberezi de înlănțuirile karmice și să accesezi multidimensionalitatea ființei tale ai nevoie să îți activezi Corpul de Lumină.

ELIMINAREA IMPLANTURILOR ENERGETICE
Image is not available

CE sunt implanturile energetice?
CINE realizează implanturile energetice și DE CE?
Cine este afectat de ele?
CUM poți fi protejat față de implanturile energetice?

PROTECȚIA ENERGETICĂ PENTRU TERAPEUȚI
Image is not available

Cu toții avem o memorie celulară ce este stocată în țesuturile corpului nostru. Fie că ești terapeut sau maseur, interacționezi cu memoria celulară a clientului tău în timpul ședințelor de terapie.

Abundenta-multidimensionala
Image is not available

In cadrul cursului ABUNDENTA MULTIDIMENSIONALA, vom aborda STRATEGII DE GANDIRE, EXERCITII PRACTICE si TEHNICI extrem de eficiente prin care sa putem transforma constiinta tridimensionala saraca in prosperitate intr-o CONSTIINTA MULTIDIMENSIONALA NELIMITATA DE ABUNDENTA SI IMPLINIRE.

previous arrow
next arrow